06 30750668 info@dezentuin.nl
Ik heb besloten mijn prijslijst te gaan aanpassen. Alles wordt in 2024 duurder door de overheidsplannen. Er is een enorme prijsstijgingen in de supermarkt geweest, almede de verhoging van energiecontracten, de huurprijzen, de benzineprijzen, enz. Alles gaat in een versneld tempo omhoog en het moet niet gekker worden!

2023 was ook een desastreuze jaar voor veel retailers met 300 faillissementen (meer dan de 193 in 2022 in coronajaren uit cijfers van CBS), waaronder een van mijn favoriete design winkel: Combo Design in Utrecht. 3.271 bedrijven zijn failliet verklaard en dat is 52% meer dan in 2022.

Ook in de zorg zijn de kosten gestegen. De zorgkosten voor een basispakket is met 6,5% gestegen en die van de langdurige zorg met 9,2% volgens Zorginstituut Nederland.

De belangrijke reden van deze stijging in de zorg is de toenemende kosten van nieuwe technologieën (apparaturen, technieken), het produceren van nieuwe medicijnen en de energiekosten van de zorginstellingen. Begrijpelijk want veel ziektes zijn tegenwoordig te genezen en de mensen streven naar langer leven. Er wordt in algemeen een betere en passende zorg aangeboden.

Volgens Rotterdams onderzoek leidt een gezondleefstijl tot 6 jaar langer leven. De vraag is: is er genoeg toezicht op medicatieveiligheid, maar ook op voedselveiligheid? Voedsel kan ook besmet zijn met ziekmakers en schadelijke stoffen.

Een andere belangrijke punt: De combinatie van verschillende geneesmiddelen kan invloed hebben op de werking ervan. Geneesmiddelen kunnen bijwerkingen veroorzaken en patiënten krijgen steeds meer allergische reacties. Daarom willen steeds minder mensen medicijnen slikken en er wordt steeds meer behoee aan alternatieve therapieën. Wereldwijd neemt de belangstelling voor alternatieve en integrale geneeswijzen toe. En terecht!

Wij hebben allemaal een zelfgenezend en zelfherstellend vermogen, maar door de ongelooflijke ontwikkeling van de geneeskunde en het gezondheidszorgsysteem in de laatste decennia is er een echte afhankelijkheid ontstaan. Erger nog, het is al bijna vijftig jaar onmogelijk geworden om weer gezond te worden zonder medicijnen te nemen en een medische behandeling te volgen. Al deze producten zijn afkomstig van farmaceutische laboratoria, die zichzelf dus verrijken door deze aankelijkheid. Zonder te spreken over de placebopillen die nog steeds vaak voorgeschreven zijn. Het bekende placebo-effect.

Wetenschappelijke vooruitgang op het gebied van de gezondheidszorg kan echter niet worden onderschat, omdat ontdekkingen de levensstandaard en het welzijn van de mens aanzienlijk flink hebben verbeterd.

Het groeiende enthousiasme voor zachte of holistische therapieën benadrukt de noodzaak van een andere aanpak of als aanvulling op de conventionele geneeskunde. Sommige onderzoeken laten ons echter een andere realiteit zien: antibiotica worden voor veel gevallen voorgeschreven waarvoor ze niet nodig zijn; mensen worden systematisch in het ziekenhuis opgenomen zonder dat dit altijd noodzakelijk is. Ongewenste bijwerkingen van bepaalde behandelingen en medicijnen kunnen alarmerende gevolgen hebben, enz.

Holistische geneeskunde is niet bedoeld om gezondheidsproblemen op te lossen; het fungeert als een alternatief voorstel om het welzijn en een bepaald lichamelijk en psycho-emotioneel evenwicht te herwinnen. Zijn rol is om mensen te helpen balans en harmonie te vinden op fysieke, emotionele en mentale niveau. Deze holistische benadering combineert eeuwenoude kennis en nieuwe ontdekkingen. Het richt zich op het lichaam, zijn herinneringen, zijn intelligentie en zijn natuurlijke genezende vermogen.

Het is dus geen zweverig gedoe, zoals onbewuste onbekwame mensen vaak dit noemen. Gebaseerd op de principes van de Chinese geneeskunde, holistische geneeskunde helpt je fysieke en mentale gezondheid (opnieuw) in evenwicht te brengen met als doel harmonie en welzijn te vinden op fysiek, mentaal en psycho-emotioneel niveau.

Mentale gezondheid is super belangrijk want het weerspiegelt de manier waarop je je verhoudt tot jezelf en tot anderen en hoe je omgaat met de uitdaging die je in het dagelijkse leven tegenkomt. Gelukkig wordt deze intrinsieke dimensie steeds in de reguliere zorg genoemd en erkend. Het is alleen jammer dat holistische therapieën niet vergoed wordt, want het is wel een eeuwenoud en goedkoop medicijn veelbelovend voor jouw gezondheid en welzijn!

Ik heb dus besloten om mijn prijzen te verlagen, want ik gun iedereen de positieve effecten van z’n behandeling! Het is een volwaardige therapie die helpt om oude ballast los te laten en zelfheling te bevorderen. Hierdoor verdwijnt de stress uit het lichaam waardoor je zowel lichamelijk als geestelijk weer ontspant en tot rust komt. Klachten als pijn, spanning, stress, vermoeidheid, slapeloosheid en depressie kunnen daardoor verminderen en zelf verdwijnen.

Liefdevol zorgen voor jezelf is een van de mooiste geschenk die je jezelf kunt geven en genezing begint wanneer je een bewuste keuze maakt om je gezondheid en/of welzijn te verbeteren. Het is noodzakelijk voor een gelukkig en vervuld leven.

Ik hoop op deze manier deels te kunnen maken van je reis en een bijdrage te kunnen leveren aan een betere, persoonlijke en toegankelijke zorg. Een gezond en gelukkig leven begint bij een gezonde leefomgeving en leefstijl. En het begint bij jezelf!

Namasté

Géraldine Auguste