06 30750668 info@dezentuin.nl

Holistische Therapie

Ondek hoe je lichter kunt leven.

Houten krukje met twee kaarsen

Bij Holistische Therapie met Reiki als basis wordt er gekeken naar de mens als geheel. Lichaam, geest en ziel zijn onlosmakelijke met elkaar verbonden. Klachten die hun uiting vinden op het ene vlak, kunnen een oorzaak hebben in een ander vlak. Bij Holistische Therapie gaat men verder dan symptoombestrijding. Er wordt ook naar de oorzaak van de klacht gekeken. Door alle niveaus: fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel, samen in balans te brengen, wordt het zelfgenezende en zelfherstellende vermogen van het lichaam geactiveerd. Een energetische behandeling geeft een gevoel van ruimte en diepe ontspanning. Reiki ondersteunt je natuurlijke genezingsproces van zowel je lichaam als je geest. Klachten verlichten en je zit lekkerder in je vel. Kom weer tot jezelf, volledig ontspannen en opgeladen!

Klankschaal

Het chakrasysteem is een model van de energiestroom die door alle leven en door het menselijk energiesysteem stroomt.

Energetische behandeling met klankschaal

Chakra’s bekrachtigingen

We kunnen onze negatieve houdingen in positieve houdingen veranderen door een gezonde visie op ons lichaam te ontwikkelen. Dat kan door de behoefte van ons lichaam aan rust, ontspanning, aanraking en expressie te respecteren.

Lichamelijke spanningen en klachten kunnen het signaal zijn van onderliggende emotionele en mentale spanningen en/of trauma’s. Vaak heeft dit een fysieke blokkade tot gevolg. In het geval van stress spannen spieren zich aan. In het geval van acute stress spannen spieren zich te lang aan en worden ze overbelast. Wanneer je spieren verkrampt zijn, is de circulatie van zuurstof en bloed plaatselijk geblokkeerd. Door een energetische behandeling kunnen de spieren hun verkramping loslaten. Hierdoor verdwijnt de stress uit het lichaam waardoor je zowel lichamelijk als geestelijk weer ontspant en tot rust komt. Drukke gedachten verdwijnen naar de achtergrond en je lichaam voelt na afloop soepeler, minder vermoeid en minder pijnlijk. Klachten als pijn, spanning, stress, vermoeidheid, slaaploosheid en depressie kunnen daardoor verminderen.

Reiki levensenergie

Reiki-heling is een natuurlijke geneeswijze waarbij universele energie wordt gebruikt om welzijn te bevorderen.

Klanktherapie

Intense chakra massage chakra via de geluidstrillingen van klankschalen.

Edelsteentherapie

Door edelstenen op energetische punten van het menselijk lichaam te leggen, worden lichaam, geest en ziel in evenwicht gebracht.

MIR-methode

Zelfhelingsmethode voor mensen met emotionele en lichamelijke klachten die daar graag zelf wat aan willen doen.

EFT-methode

Een korte en makkelijk te onthouden methode om positieve verandering in je leven te bewerkstellingen.

Sedona-methode

Een van de snelste methoden om oude overtuigingen, angsten en andere negatieve emoties los te laten.

Familieopstellingen

Therapeutische sessie waarbij een deelnemer een vraagstuk inbrengt waar helderheid gewenst is. Het geeft een impuls om een nieuwe plek in te nemen en je anders te gaan verhouden, waardoor er een beweging naar de toekomst mogelijk is.

Kaartencoaching

Bij een individuele sessie gaan we, aan de hand van de coachkaarten, samen aan de slag met de vragen die voor jou spelen.

Bach bloesem therapie

Ter ondersteuning van een energetische behandeling. De verschillende Bach bloesemremedies bieden extra energetische ondersteuning bij gezondheidsproblemen en transformatieprocessen.

Reiki

Een volledige Reiki behandeling duurt circa 60 minuten. Reiki-healing is een natuurlijke geneeswijze waarbij universele energie wordt gebruikt om welzijn te bevorderen. Reiki brengt het Hara Chakra en het energieveld rondom het lichaam in balans en verlicht fysieke en emotionele klachten. Dankzij het Hara Chakra kun je jouw lichaamreserves sneller invullen en jouw herstellingsvermogen wordt geactiveerd. De healing gaat vanzelf en de energie wordt vanzelf naar specifieke gebieden gestuurd.

Afstandshealing is ook mogelijk. Omdat energetisch werk niet gebonden is aan tijd en afstand. Een individuele afstandshealing kan jezelf, je dierbaren of huisdieren ondersteunen tijdens een moeilijke of spannende tijd, bij lichamelijke klachten, ziekte of een operatie.

Reiki

Hoe vind je opnieuw evenwicht?

Holistische Therapie is een volwaardige therapie die raakvlakken heeft met mindfulness, psychotherapie, haptonomie, acupunctuur en osteopathie. Het kan goed samen gaan met een reguliere therapie. Ook kan het je helpen om (in overleg met je huisarts) medicatie af te bouwen zoals antidepressiva, stemmingsstabilisatoren of pijnbestrijding. Uit onderzoek blijkt dat 90% van de cliënten aangeven baat hebben gehad bij holistische behandelingen. De energie heeft een helende werking die het zelfherstellende vermogen van het lichaam stimuleert, waardoor je lichaam, ziel en geest weer in balans komen. Reiki Levensenergie kan gebruikt worden als directe hulp bij een shock, kan pijn en blessures verlichten en zorgen voor een snellere genezing. Naast het verlichten van lichamelijke problemen, kan het geven of krijgen van Reiki zorgen voor een gevoel van geestelijk welzijn. Bovendien helpt Reiki tegen klachten voorkomend uit het dagelijkse leven, zoals stress. Ik kijk samen met de cliënt naar de samenhang van diverse klachten en kan door middel van verschillende methodes en heling op energetisch niveau de blokkades in het lichaam vinden en trachten deze op te heffen. De klachten kunnen hierdoor afnemen of zelfs verdwijnen.

Vrouw in een yoga pose

“Neem je wel eens bewust een rustmoment voor jezelf om te voelen hoe het echt met je gaat?”

Boek nu een gratis intake-gesprek

Jij bent de belangrijkste persoon in je leven! Investeren in jezelf is het meest waardevolle geschenk dat je jezelf kunt geven. Wees de bron van verandering die je in jouw leven wilt zien! Geef jezelf toestemming en plan nu een intakegesprek bij De Zentuin en kijk wat ik voor jou kan betekenen.

Donkere vrouw met zorgen
Openingstijden

Dinsdag t/m Vrijdag:
9:00 - 18:00

Zaterdag:
14:00 - 17:00

Kvk

65960149

Adres

PLEIN 2
J. Homan van der Heideplein 2
3604 DK Maarssen

E-book: Eerste hulp STRESS kit

Download gratis mijn 22 Gouden tips om je stress onder controle te krijgen!