06 30750668 info@dezentuin.nl

Over Mij

Stoel met thee en magazine

Iedereen heeft wel eens last van stress, een overvol hoofd, slaapproblemen of zit even niet goed in z’n vel. Soms leiden onverwerkte emoties of spanningen tot disfunctioneren, psychosomatische klachten of in het ergste geval tot een burn-out. Ontspanning is noodzakelijk om lichaam en geest tot rust te laten komen. De juiste balans tussen spanning en ontspanning heeft een positief effect op onze hormoonspiegels, lichaamscellen en afweersysteem. Daardoor voelen we ons gezonder en halen we er energie uit. In deze drukke en veeleisende maatschappij is de uitdaging om in balans te blijven met voldoende tijd voor rust en reflectie.

Daarom is mijn missie geworden om zo veel mogelijk mensen te helpen om hun oude ballast los te laten, zelfheling te bevorderen en (lichaams)bewustzijn te vergroten. Verandering begint bij bewustwording.

Ik doe nu elke dag wat ik het allerliefste doe, namelijk mensen helpen op het gebied van welzijn, bewustwording en persoonlijke groei. Ik ben gediplomeerd Holistisch Therapeut en Access Bars Practitioner. Daarnaast ben ik Life Coach, Stress- en Burn-out Coach, Rouw- en verlies Coach, Spiritual Coach, Helend Kindcoach, Systemisch Gezinstherapeut, Medium en Reiki Master. Ik bied verschillende methodes en technieken aan, die ik graag combineer voor een doeltreffend resultaat en een betere balans tussen werk en privé, waarin ruimte en aandacht is voor alle emoties. Ik leef en werk vanuit een holistische visie.

Hoi, ik ben Géraldine

Geboren en getogen francaise, woon ik sinds 1995 in Nederland. Mijn praktijk is gehuisvest in Maarssen, een pittoresk dorpje in de gemeente Stichtse Vecht.

Als kind was ik verlegen en had ik een groot aanpassingsvermogen. Ik voelde mij anders dan anderen en was erg gevoelig en paranormaal intuïtief. Uiteindelijk bleek dat ik hoog sensitief was en daardoor snel stemmingen, emoties en energie van anderen overnam, waardoor ik zelf uit mijn kracht werd gezet. Uit empathie wilde ik mensen het liefst niet kwetsen, terwijl ik zelf constant werd gekwetst. Jarenlang stond ik voor iedereen klaar. Uiteindelijk zorgde dit in mijn leven voor een enorme disbalans tussen geven en ontvangen. Ik heb ook lang geworsteld met hoofdpijn. Dit had te maken met het feit dat ik mezelf constant wegcijferde en me steeds meer eenzamer voelde. Onbewust had ik veel verwachtingen van mijzelf en van anderen. Totdat ik in 2015 emotioneel, mentaal en fysiek zo extreem vermoeid raakte dat ik besloot het roer helemaal om te gooien. Na een proces van diepe rouw om mijn leven een nieuwe richting te geven, kreeg ik steeds meer duidelijkheid over mijn echte verlangens en dromen. Deze bewustwording ging gepaard met grote, innerlijke veranderingen en ik zag in dat er veel meer in het leven is dan wat je hebt geleerd.

De les die ik daaruit heb geleerd, is dat het lichaam méér is dan een integraal geheel van lichaamssystemen en dat het onmiskenbaar innig verbonden is met andere energieën op het niveau van ons denken en voelen. De kennis van je eigen lichaam is noodzakelijk omdat je als ziel via jouw lichaam ervaringen opdoet, lessen leert en jouw leven leeft. Uit ervaring kan ik zeggen dat er maar èèn ding telt in het leven en dat is goed zorgen voor jezelf. Alles wat je nodig hebt om je eigen leven te creëren, zit al in jezelf. Je hoeft alleen maar open te staan voor nieuwe inzichten om je hoogste potentie te leven. En het betekent voor mij dat ontdekken vanuit een oprechte nieuwgierigheid, het verkrijgen van nieuwe inzichten en het dankbaar zijn, het leven rijker, dieper en betekenisvoller maken.

Foto van Géraldine

Wat je over mij moet weten

Ik ben een liefdevolle, open en eerlijke therapeut. Ik ben spiritueel maar tegelijk ook nuchter. Mijn manier van coaching is direct, maar altijd liefdevol en met een gezonde dosis humor. Ik ben een familiemens en kan ontzettend genieten van alle mooie en speciale momenten die ik doorbreng met mijn dierbaren. Ik ben nooit uitgeleerd en ik houd ontzettend van reizen, fotograferen, cultuur, kunst, architectuur, design, lezen, muziek luisteren en lange wandelingen in de natuur. Verder ben ik veelzijdig, creatief en een out-of-the-box denker. Ik kan niet tegen onrecht en oneerlijkheid en ik werk voortdurend aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Mijn drijfveer is dat we ons lot niet kunnen afdwingen. Wel kunnen we zin en betekenis vinden in wat ons overkomt. Onderzoeken is altijd de eerste stap, pas dan kunnen we keuzes maken die evenwicht brengen en vervolgens terugkeren naar een diep gevoel van rust en vertrouwen. Elke dag is er iets om bij stil te staan. Dat kunnen bijzondere mensen zijn die op jouw pad komen of het koesteren van bijzondere momenten. En steeds opnieuw nieuwe keuzes maken om het leven te vieren. Jij bepaalt wat er écht toe doet. Je hoeft het niet alleen te doen. Juist het samen delen, samen beleven, samen verbinden is zo waardevol om sterker uit van de onvoorziene gebeurtenissen van het leven uit te komen.

Geluk is geen droom, het is wakker worden.

Vase met bruine boeket

Let the beauty of what you love be what you do. #Rumi

Blije kinderen met boeken

Wat ik aanbied

Access Consciousness Bars®

Access Consciousness Bars® is een effectieve methode om lichamelijke, mentale en emotionele klachten te verhelpen en te verlichten. De Bars is een ontspannend lichaamsproces voor dynamische veranderingen. Met het vederlicht aanraken van 32 unieke drukpunten op het hoofd, los je beperkingen in bepaalde contexten van je leven op. Het defragmenteert je systeem en ontlaadt en verwijdert wat je niet meer dient.

jing jang

Holistische Therapie

Met Reiki als basis. Holistische Geneeskunde behandelt de mens als geheel, en niet enkel de plek waar de klacht zich manifesteert. De kern van de klacht wordt aangepakt zodat heling en genezing kan ontstaan.

Unieke werkwijze met een mix van verschillende bewezen behandelmethoden.

Jeugd- en Gezinscoaching

Advies, therapie en ondersteuning van kinderen en ouders die verstrikt zijn in verschillende problematieken. Er worden tijdens een traject zowel individuele sessies als ouder-kind sessies gepland. Ik werk met een doeltreffende methode vanuit een holistische visie. Er wordt een grote betrokkenheid verwacht van de ouders. Dit traject is geschikt voor gezinnen die open staan voor echte positieve veranderingen.

jing jang

Transformatie Therapie-coaching

Transformatie Therapie-coaching richt zich op het verhogen van je welzijn, je bewustwording en het optimaal inrichten van je leven. Mogelijke thema’s die aan bod komen: positief denken, omgaan met grenzen, relaties, omgaan met rouw en verlies, omgaan met conflicten, omgaan met stress, mentale en fysieke gezondheid, opvoeding, zingeving, etc.

Haal het beste uit jezelf in werk en privé!

Heerlijk behandeling

Heerlijk behandeling met respect voor lijf en zijn verhaal. Energiestromen komen op gang en blokkades krijgen aandacht.

Monique

Echt ontspannend

Géraldine weet je op je gemak te stellen, je comfort te bieden op de behandeltafel. Tijdens een behandeling zorgde Géraldine de juiste druk ervoor dat ik me heerlijk kon ontspannen. Ik heb me de dagen erna nog ontspannen gevoeld. Ik zie het als een zeer prettige manier om te ontspannen.

Joke 

Super bedankt!

Géraldine, ik wil je bedanken voor de behandeling die je mij hebt gegeven. Je verhaal en jouw gastvrijheid deden me verwonderen en ik voelde me welkom. Bedankt voor je lift naar het station, maar vooral voor het effect van de behandeling! Het gaat namelijk erg goed met me! Super bedankt!

Renske

Meer grip op mijn leven

Heerlijk genoten van een Access Bars sessie. Tijdens de behandeling viel ik gelijk in slaap en werd ik super ontspannend wakker. Géraldine heeft aandacht voor je lichaam en kan het super goed aanvoelen. Sinds de sessie voel ik me rustiger en heb ik meer energie. Het lijkt dat ik veel meer grip op mijn leven heb. Dankjewel! Het heeft me enorm geholpen en goed gedaan!

Christelle 

Genoten!

Heel hartelijk ontvangen. Fijn om vooruit even wat meer uitleg te krijgen. Daarna op de behandeling gaan liggen en genoten van een hele ontspannende sessie.

Eva 

Echt een aanrader!

Het is echt een aanrader om te doen!!! Heel erg bijzonder.

Sandra 

Beter in mijn vel en meer energie

Hartelijk dank voor de super fijne Access Bars behandeling! Ik voel me sindsdien veel beter in mijn vel en ik heb dagelijks meer energie. Het heeft me ruimte gegeven, heeft mijn migraines aanvallen duidelijk verminderd en ik voel me in het algemeen veel rustiger. Ik slaap ook sindsdien beter s’nachts. Ik zou zeker een Access Bars sessie voor iedereen aanbevelen!

Georgette

Een schot in de roos

Door een prachtig toeval kom ik op de website van De Zentuin terecht. Ik ben nieuwsgierig en boek een Access Bars behandeling. Het is een schot in de roos. Na een warm en liefdevol welkom en fijn intakegesprek begint de behandeling. Al tijdens de behandeling voel ik meer energie stromen en kom tegelijkertijd in een diepe ontspanning terecht. Naderhand moe en ik kruip vroeg onder de wol die avond. In de weken na de behandeling merk ik dat dingen makkelijker lopen. Zo maak ik vervelende dingen niet meer persoonlijk. Ze zijn er wel, maar ze hebben minder lading en ik stap vol gemak over heen. Mijn basishouding van dankbaarheid voelt steviger, ik ben beter geaard.

Marieke

Fijn en leuk!

De Access Bars behandeling is heel fijn en leuk. Fijn want ik hou van kriebelen op mijn hoofd en leuk omdat ik aan het eind een kaart mag trekken over een dier. Het ruikt lekker en aan het eind is er een muziekje. Als mijn mama een behandeling krijgt dan wacht ik op haar en mag ik wat lezen en krijg ik lekkers.

Elian

Enorm ontspannend en verhelderend!

Géraldine heeft een hele fijne zachte persoonlijkheid. Door haar persoonlijke aanpak voelt het gelijk vertrouwd. Ze heeft een duidelijk introductie, en zorgt dat je helemaal op je gemak bent voordat ze met de Access Bars behandeling start. In het begin van de behandeling voelde ik duidelijk onbewuste blokkades omhoog komen, voelde ik ook een aantal emoties en werd mijn originele lichamelijke pijn eerst wat erger. Naarmate de behandeling verder was zakte deze weg. Het was een hele fijne ontspannende behandeling, en vooral de behandelwijze van Géraldine gaven een ontspannen fijn gevoel. Dit is echt iets wat ik iedereen zou aanraden, het is enorm ontspannend en verhelderend! Nogmaals enorm bedankt voor deze behandeling Géraldine!.

Sandra

Geweldige ervaring

Géraldine gaf zeer goede en duidelijke uitleg en stelde mij zeer op mijn gemak. Geweldige ervaring en heel rustgevend.

Orsetta

Zeker aan te bevelen!

Heel ontspannend, stress verlagend. Ik had een hele drukke week achter de rug, waarin veel overleg en denkwerk. Ik was daar erg moe van en vol in mijn hoofd. Ik ging lichter naar huis en meer ruimte in mijn hoofd. Géraldine is een warme en toegankelijke persoon.

Tina

Onbetaalbaar

Met mijn zoon van 9 jaar kom ik regelmatig bij Geraldine voor een Access Bar behandeling om zijn energieniveau en algehele welzijn te ondersteunen. Hij zit veel beter in zijn vel de dagen en weken na de behandeling. Ik zie dat hij dan met meer veerkracht en meer vertrouwen in de wereld staat. De liefdevolle ontvangst en warme doortastendheid van Geraldine zijn onbetaalbaar.

Marieke

Super behandeling

Ik ben zeer prettig ontvangen en de behandeling was super
Geraldine neemt de tijd, luistert en neemt haar werk heel serieus ter hand.
Ik kon mezelf met een goed gevoel overgeven aan haar behandeling .

Marlies

Heel lief en geduldig

Géraldine is heel lief en geduldig. Tijdens de sessie neemt ze alle tijd voor je. Ze geeft ook goede en duidelijke informatie en adviezen.

Ouders van Maxwell

Een mooi kado voor jezelf

Mijn ervaring is zeer positief. Het is iedere keer weer een mooie beleving waarin je jezelf steeds wat meer terugvindt en nieuwe inzichten krijgt. Het is voor mij iedere keer weer een bijzondere ervaring. Ik kom steeds meer tot rust. Géraldine luistert naar je lichaam en voelt goed wat er nodig is. Ik leer steeds beter mijn balans terug te vinden en door de behandelingen kan ik daar steeds meer van los laten en dat is een heel mooi kado voor jezelf om te ervaren.

Brigit

Zeer bijzondere ervaring

Zeer bijzondere ervaring.

Nancy

Heel dankbaar

Ik heb van oktober 22 tot en met januari 23 bij Géraldine een doorbraak traject gevolgd waarin rouwverwerking en burn out-preventie centraal stonden. Ik ben heel erg blij dat ik Géraldine heb leren kennen en ik heb veel steun ervaren in haar werkwijze. 2022 was mentaal een intens zwaar jaar voor mij. Ik liep tegen een burn out aan en toen ik bij Géraldine kwam zat mijn energielevel op een cijfer 4. Ik raad Géraldine aan, omdat ik het fijn vind dat Geraldine niet alleen maar spiritueel werkt. Ze is zich heel bewust van het aardse leven, kan ook heel praktisch denken en heel praktische kennis en ervaringen delen. Ze leeft zich goed in een ander en wat haar bovenop kenmerkt is haar fijne, warme en positieve energie. In iedere sessie was weer een andere invulling omdat deze wordt afgestemd op naar wat er nodig is op dat moment. Ik ben heel dankbaar voor deze ervaring en dat ik hulp en steun bij Géraldine heb kunnen vinden tijdens deze moeilijke periode in mijn leven.

Sharon

Meer rust, zelfvertrouwen en lef

Géraldine heeft me aan de hand genomen en van mijn demonen weggeleid. Ik heb iets meer energie, dichter bij mezelf, zekerder en heb weer iets meer vertrouwen en zin in de toekomst.

Dorine

Boek nu een gratis intake-gesprek

Jij bent de belangrijkste persoon in je leven! Investeren in jezelf is het meest waardevolle geschenk dat je jezelf kunt geven. Wees de bron van verandering die je in jouw leven wilt zien! Geef jezelf toestemming en plan nu een intakegesprek bij De Zentuin en kijk wat ik voor jou kan betekenen.

Donkere vrouw met zorgen
Openingstijden

Dinsdag t/m Vrijdag:
9:00 - 18:00

Zaterdag:
14:00 - 17:00

Kvk

65960149

Adres

PLEIN 2
J. Homan van der Heideplein 2
3604 DK Maarssen

E-book: Eerste hulp STRESS kit

Download gratis mijn 22 Gouden tips om je stress onder controle te krijgen!