06 30750668 info@dezentuin.nl

Systemische Gezinstherapie

Nieuwe balans met jezelf, met je dierbaren en je omgeving.

Vrouw aan te mediteren op bed

Advies, therapie en ondersteuning van kinderen en ouders die verstrikt zijn in verschillende problematieken. Er worden tijdens een traject zowel individuele sessies als ouder-kind sessies gepland. Ik werk met een doeltreffende methode vanuit een holistische visie. Er wordt een grote betrokkenheid verwacht van de ouders. Dit traject is geschikt voor families die open staan voor echte positieve veranderingen.

kleindochter met oma

Je hoeft geen perfecte ouder te zijn om een geweldige ouder te zijn! Kinderen worden bij precies de juiste ouders geboren.

Man die maakt zich zorgen

Makkelijker opvoeden

Wil jij ook een liefdevolle gezinssituatie waarin iedereen ruimte krijgt om uit te groeien tot de beste versie van zichzelf? Waarin de juiste balans ontstaat om optimaal te kunnen functioneren? Waarin emoties onder controle zijn, en daardoor gedragspatronen positief kunnen veranderen?

Ervaar je spanningen en problemen in het gezin?

Vertoont jouw kind soms ongewenst gedrag en weet je niet goed hoe je hiermee adequaat kunt omgaan? Heb je last van vermoeidheid en/of stress en zou je graag meer rust en balans in de gezinssituatie creëren? Heb je het gevoel dat je alle ballen in de lucht moet houden en dat je hierdoor overweldigd raakt? Vind je het lastig om je emoties te reguleren en reageer je je boosheid of frustratie af op je gezinsleden? Zit je veel in je hoofd en heb je daardoor last van negatieve gedachten die impact hebben op je gezinsleven? Heb je last van schaamte of schuldgevoelens? Heb je het gevoel te falen als ouder en zou je graag de sleutel willen hebben om een ontspannend gezinsleven te hebben?

Ik laat je zien en ervaren hoe je met samenwerken en vanuit contact en verbinding met jouw kind lastige situaties kunt voorkomen en oplossen. Hoe je je eigen emoties onder controle leert houden en ook die van jouw kind. Ik help de rust in het gezin te herstellen.

Door middel van (gezins-)gesprekken komen we samen tot de kern van het probleem. Door de kern van het probleem helder te krijgen kunnen er acties worden ondernomen om het eigenlijke probleem op te lossen. Mijn gezinsgerichte aanpak is gebaseerd op wederzijdse liefde en respect waarbij aandacht en ruimte is voor ieder lid van de familie.

Relatie & Gezinstherapie

Alle behandelingen

Systemische Gezinstherapie

Advies, therapie en ondersteuning van kinderen en ouders die verstrikt zijn in verschillende problematieken. Er worden tijdens een traject zowel individuele sessies als ouder-kind sessies gepland. Ik werk met een doeltreffende methode vanuit een holistische visie. Er wordt een grote betrokkenheid verwacht van de ouders. Dit traject is geschikt voor gezinnen die open staan voor echte positieve veranderingen.

Transformatie Jeugdcoaching

Begeleiding van van kinderen en jongeren op sociaal-emotioneel gebied. Ik begeleid jouw kind om zijn emoties beter te begrijpen en naar een betere zelfbewustwording. Oplossingsgerichte methode waarin eigen kwaliteiten en talenten in beeld worden gebracht en communicatie vaardigheden verbetert worden.

jing jang

Transformatie Kindercoaching

Het accent ligt op persoonlijke groei, het vergroten van zelfvertrouwen en motivatie en het benutten van de eigen mogelijkheden. Een helend Kindcoach werkt vanuit een holistische visie. Vanuit de holistische visie wordt de mens gezien binnen zijn geheel aan mogelijkheden en potentie.

Ik bied de juiste middelen aan die aansluiten bij het unieke kind zodat het kind zijn probleem kan verhelderen en verandering in gang gezet kan worden. Ik maak spelenderwijs gebruik van intuïtieve, creatieve en Mindgerichte middelen en interventies.

Vader die haar huilende dochter opvrolijkt
Jongetje die huilt

Gezinstherapie Traject

Meisje met moeder aan thuiswerk te maken

Transformatie

jing jang

Therapie/Coaching Traject

Binnen een therapie/coaching traject kijken we aan de hand van concrete voorbeelden naar de interactie binnen het gezin om het probleem boven water te krijgen. Dit om meer inzicht te krijgen, terugkerende patronen te doorbreken en te zorgen dat de toekomst positief verloopt. We zullen kortdurend werken aan concrete doelen. Je krijgt meer inzicht in jezelf en je vergroot je bewustzijn. Daardoor ben je beter opgewassen tegen moeilijke situaties die je tegenkomt. Het vergt ook een investering van jouzelf door inzet en bereidheid tot veranderen te tonen.

Daarnaast worden gedrags- en schoolproblemen aangepakt en wordt er gewerkt aan het versterken van hechting.

Laat chaos, ruzie en onrust plaatsmaken voor balans en rust in het gezin.

jing jang

Beleid & Tarief

De gezinstherapeut is er voor het hele gezin. Ik heb, als gezinstherapeut, de belangrijkste taak met het gezin alle ondersteuning, zorg en hulp te bieden die nodig is. Ik ontvang alle gezinsleden voor een intakegesprek. Tijdens dit eerste gesprek kunnen de ouders in alle rust hun eigen verhaal vertellen. Hierna zal ik in overleg met de ouders, bepalen welke begeleiding, zorg of hulp nodig is.

Gedurende het traject is het eventueel mogelijk regelmatig overleg te hebben met de kinderarts, de school of andere specialisten.

8 sessies van 60 minuten voor €698,-

Moeder helpend kind met haar huiswerk
Remedies + boeket lavendel
Jongetje spelend met een gitaar in papier

Elke kind is uniek en heeft zijn eigen kwaliteiten en talenten. Ieder kind mag en kan zich op eigen wijze en op eigen tempo spelenderwijs ontwikkelen.

Blije kinderen met boeken

Transformatie
Kindercoaching

Kinderen nemen intens waar en staan open voor alle indrukken die op hun af komen. Hierdoor zijn ze gevoelig voor dagelijkse prikkels om zich heen. Sommige kinderen raken hierdoor uit balans en/of ervaren problemen. Als Helend Kindcoach en Systemisch Gezinstherapeut leer ik kinderen methoden om in het leven om in hun eigen kracht te blijven staan, in verbinding met zichzelf en hun omgeving.

Ieder kind is uniek en het kind wordt in zijn totaliteit benaderd en bevestigd in zijn natuurlijk helende vermogen. De bewustwording van een kind wordt op een speelse en kindgericht wijze vergroot. Het geeft kinderen op een positieve en creatieve wijze inzichten hoe om te gaan met de uitdagingen die zij op hun pad tegenkomen zoals hooggevoeligheid, lak aan zelfvertrouwen, pestgedrag, echtscheiding, rouwverwerking, etc.

Kinderen beschikken over de unieke gave om vanuit speelsheid op natuurlijke wijze oefeningen en technieken op te nemen en daarmee direct aan de slag te gaan op een manier die voor hen passend voelt. Zo kan een kind op diep niveau ontdekken waar zijn kracht en talent liggen en welke technieken passend zijn voor zijn situatie. Ik begeleid kinderen en hun ouders in dit proces via een kortdurend traject van coaching. Het betekent dat kinderen en hun ouders in de praktijk weer vrij snel zelf verder kunnen en dat zij hetgeen zij hebben ervaren en geleerd mee kunnen nemen in hun dagelijks leven.

Doelgroep: 5-12 jaar

Tarief: €66,- per sessie

Traject 8 weken: €516,-

Moeder met Kind in de gang

Begrip en direct resultaat

Hoe zou het zijn als jouw kind:

 • Beter zijn emoties kan begrijpen
 • Beter om kan gaan met tegenslag en frustratie
 • Zelfverzekerd in de wereld kan staan
 • Vrij is van overgenomen familiepatronen/gedragingen
 • Weet zijn eigen weg te vinden naar autonomie
 • Leert om zichzelf te lachen
 • Weet gezond zich te verbinden met zijn omgeving
 • Dankbaar is voor alle mooie mensen en mooie ervaringen die hij meemaakt

omdat je kind al lang weet dat er van hem gehouden wordt!

Hoe zou het zijn als jij als ouder(s):

 • Een harmonieus gezinsleven kan creëren
 • Beter met de emoties en frustraties van je kind kan omgaan
 • Je kind beter kan begrijpen en er effectief mee kan communiceren
 • Meer balans, rust en bewustzijn voor jezelf kan ervaren
 • Meer vertrouwen, verbinding en vreugde ervaart met je partner
 • Opmerkzaam en ruimdenkend kan leren opvoeden
 • Meer vrije tijd aan jezelf kan besteden
 • Een inspirerende ouder kan zijn
 • Een gelukkig en tevreden kind thuis hebt!

omdat je weet dat alles goed is, zolang je het maar samen doet!

Magie begint met het waarnemen van wat mogelijk is! Maar als je echt verandering wilt, zul je ergens in het moment een andere keuze moeten maken. Het maken van keuzes creëert je leven. Creëer je eigen keuzemogelijkheden!

brug aan zee met roze lucht

Breng balans en plezier in je leven

Jouw wereld is een weerspiegeling van je gedachten, gevoelens en geloof. De gedachten die jij hebt, bepalen wie je bent en hoe je naar andere mensen kijkt. Je eigen wereldbeeld is dus niet altijd waar en betrouwbaar. Er zit er vaak onbewust een complex mechanisme van belemmerende overtuigingen en de verborgen dynamiek van familiebanden onder.

Hoe meer je positieve en liefdevolle gedachten over jezelf en over een ander hebt, hoe meer je jezelf krachtig zult voelen en hoe meer (zelf)vertrouwen je zal krijgen. Dat is ook de weg naar een gelukkig en bevredigend leven. En hoe mooier je gedachten, hoe mooier je innerlijke en uiterlijke wereld er zal uitzien!
Wees de liefde die je in de wereld wilt zien en laat de wereld zien wie je bent. Geniet van alle mogelijkheden die er zijn om je unieke stem te laten horen!

“Zou je ook graag meer ontspanning, verbinding, voldoening en plezier in je leven willen ervaren?”

Meer stroming zorgt voor veranderingen

Zit je vast? Loop je ergens tegenaan? Hoogstwaarschijnlijk zit er iets vast in je energieveld. Als je daar meer stroming in aanbrengt, zul je versteld staan van de veranderingen die opeens plaatsvinden in je leven! Het creëren van je eigen werkelijkheid is uiteindelijk een bijzondere energetische reis naar een hogere en harmonieuze vibratie. Deze reis zal ervoor zorgen dat je chakra’s weer in balans zijn, waardoor je dichter bij jouw kern komt en je weer volledig in je kracht kunt staan!

Gelukkige familie echte band
Openingstijden

Dinsdag t/m Vrijdag:
9:00 - 18:00

Zaterdag:
14:00 - 17:00

Kvk

65960149

Adres

PLEIN 2
J. Homan van der Heideplein 2
3604 DK Maarssen

E-book: Eerste hulp STRESS kit

Download gratis mijn 22 Gouden tips om je stress onder controle te krijgen!