06 30750668 info@dezentuin.nl

Transformatie Coaching

Transformatie-coaching richt zich op het verhogen van je welzijn, je bewustwording en het optimaal inrichten van je leven. Haal het beste uit jezelf in werk en privé!

Tevreden man op kantoor

Bij burn-out klachten of een hoge mate van stress is er vaak sprake van meerdere oorzaken tegelijkertijd. Door te werken samen met een Life coach of een Stress en burn-out coach, pak je op een efficiënt manier je lichamelijke, mentale en emotionele klachten aan en krijg je een nieuw perspectief op het leven.

man en vrouw nerveus op de bank

Mensen worden zich bewust en gaan op zoek naar meer inhoud en zingeving. En altijd draait het om de drie kernvragen: wie ik ben, wat wil ik en wat kan ik?

Man met katon dozen stress, werk, familie

Alledaagse problemen

Life Coaching werkt voor mensen die worstelen met normale alledaagse problemen van het leven. Wanneer mensen lijden aan een ernstige persoonlijkheidsproblematiek, of bijvoorbeeld zwaar depressief zijn of een angststoornis hebben, is Life Coaching niet geschikt.

Life Coaching helpt mensen om te kijken waar ze staan in hun leven en naar wat ze willen bereiken en waar ze naar toe willen. Er wordt gestreefd naar een optimale levenskwaliteit, met ruimte voor het vervullen van diepste wensen en verlangens. Er zijn altijd redenen waarom stappen niet worden of niet gemaakt kunnen worden. Te druk, geen geld, afhankelijkheid of niet weten hoe.

Life Coaching slaat een brug tussen denken en doen. Tussen wensen en dagdromen en daadwerkelijk in beweging komen. Belangrijk is daarbij dat alle aspecten van het leven erbij worden betrokken. Life Coaching gaat ervan uit dat alles met elkaar in verbinding staat. Werk, relaties, gezondheid, spiritualiteit en financiën: alle levensgebieden van de cliënt krijgen aandacht.

huilende vrouw

If you suffer, it is because of you. If you feel blissful it is because of you. Nobody else is responsible – only you and you alone. You are your hell and your heaven too. #Osho

Blije kopppel

Life & Spiritual Coaching

Iedereen ervaart het leven op zijn eigen manier. De gedachten in onze geest bepalen hoe we tegen het leven aankijken. Wie met moeilijkheden kampt, zit vaak vast in een bepaald denkpatroon. Het doorbreken van dat denkpatroon en zich bewust worden van wie men in werkelijkheid is, wat men denkt en voelt, leidt to een groter inzicht en een positieve verandering in het leven.

Ik help jouw bewustwording op een spirituele wijze te vergroten. Ik maak tevens gebruik van Systemisch werken dat uitgaat van het idee dat we allemaal zijn gevormd door de dynamiek van het systeem waarin we zijn opgegroeid. Het geeft je positieve inzichten om beter om te gaan met de uitdagingen die je op jouw pad tegenkomt zoals rouw, verlies, echtscheiding, pijn, stress, hooggevoeligheid, gebrek aan zelfvertrouwen. Zo kan je op diep niveau ontdekken wat je negatieve patronen zijn en je krijgt inzicht in je eigen leven en wat je nodig hebt om naar jouw levensdoel te bewerken.

Wonden worden sneller geheeld en we gaan samen kijken waar jouw kracht en talent zijn en welke methoden passend zijn voor jouw situatie. Ik begeleid je in dit proces via een kortdurend traject van coaching. Het betekent dat je in de praktijk weer vrij snel zelf verder kan en dat je hetgeen wat je ervaren en geleerd hebt, mee kunt nemen in jouw dagelijkse leven.

Stress | Burn-out

Rouw | Verlies

Stress & Burn-out

Iedereen heeft weleens een beetje stress in zijn leven nodig om gelukkig, gemotiveerd, uitgedaagd en productief te zijn. Wanneer deze stress te veel wordt of niet meer te verdragen is, wordt het negatieve stress genoemd. De spanning bouwt zich op en er ontstaan verschillende lichamelijke en gedragsmatige symptomen. Burn-out en overspannenheid zijn stress gerelateerde aandoeningen waarbij verschillende klachten optreden zoals vermoeidheid, prikkelbaarheid en emotionele labiliteit. Meestal wordt Burn-out opgevat als een vorm van overspannenheid waarbij het chronische karakter en vermoeidheid meer centraal staan. Zowel stressfactoren uit de omgeving als persoonlijke eigenschappen spelen een rol bij het ontstaan van overspannenheid en burn-out.

jing jang

Stressvrij leven?

Stress wordt niet alleen veroorzaakt door externe factoren. Gevoelens, gedachten en gewoontes kunnen ook negatieve stress opleveren. Een omgevingsstressor is bijvoorbeeld de combinatie privé en werk. Coping vaardigheden zijn van belang om stress goed te kunnen hanteren: een falende coping verhoogt het risico op het ontstaan van burn-out. Het is lastig om zelf van een burn-out af te komen. Ik help je graag stap voor stap controle over je eigen leven terug te winnen en je dagelijks functioneren weer op het oude niveau te brengen.

jing jang

Rouw & Verlies

Rouwen komt bij elke vorm van verlies en is niet altijd vanzelfsprekend. Een verlieservaring kan je behoorlijk van slag maken. Je worstelt met allerlei gevoelens en probeert het verlies een plek te geven. Tijd heelt alle wonden, maar lang niet alles. Wat je voelt bij rouw is bij iedereen verschillend. Naast emotionele gevoelens zoals verdriet, eenzaamheid, boosheid, onrecht, machteloosheid en/of schuldgevoelen kan rouw ook voor lichamelijke klachten zorgen. Symptomen als vermoeidheid, hoofdpijn, insomnia, concentratieproblemen, eetstoornissen zijn vaak bekende kwalen bij een rouwproces. Het dagelijkse leven gaat gewoon door terwijl je de behoefte hebt om te vertragen. Het betekent ook dat jij langzaam moet wennen aan het idee van verlies en dat jij de nieuwe situatie langzaam moet aanvaarden. Omgaan met verlies kan ontzettend moeilijk zijn. Bij rouwen is er geen goed of fout. Ieder rouwt op zijn eigen manier!

Hoe verder?

Ik help je graag om de rouwsymptomen te herkennen en hoe je beter kunt omgaan met verlies.

Soorten rouw en verlies:

 • Het uitgaan van een relatie
 • Overlijden van een dierbare
 • Verlies van een baan
 • Overlijden van een huisdier
 • Miskraam
 • Ziektes en/of verlies van mobiliteit

Vrouw die buiten door het raam kijkt
Oude paar

Effectieve Doorbraak Trajecten

Zou je ook graag meer ontspanning, balans, energie en plezier in je leven willen ervaren? De Zentuin biedt verschillende trajecten aan, voor een snel en doeltreffend resultaat en een betere balans tussen werk en privé, waarin ruimte en aandacht is voor alle emoties.

Stenen op elkaar aan Zee
Tevreden vrouw

Blijvend resultaat

 

 

 

Herken jij dit?

 • Je vindt dat je te weinig plezier hebt in je leven
 • Je hebt een stressvol leven
 • Je voelt je soms gespannen, vermoeid of zwaarmoedig
 • Je wordt snel geprikkeld, geïrriteerd, boos, chagrijnig of kortaf
 • Je hebt last van depressieve gedachten
 • Je hebt emotionele- en/of slaapproblemen
 • Je hebt last van angsten, zoals faalangsten, nervositeit, gebrek aan zelfvertrouwen
 • Je hebt last van onverklaarbare lichamelijke klachten 

 

Hoe zou het zijn als jij:

 • Meer ontspannen in het leven zou staan
 • Je emoties en frustraties beter kunt begrijpen
 • Zelfverzekerd in het leven staat
 • Vrij bent van overgenomen familiepatronen/gedragingen
 • Effectiever kunt communiceren
 • Meer balans, rust en bewustzijn voor jezelf kunt ervaren
 • Meer vertrouwen, verbinding en vreugde ervaren met je partner
 • Mindful en ruimdenkend kan leren opvoeden
 • Meer vrije tijd aan jezelf kunt besteden
 • Een inspirerende partner, ouder en vriend kunt zijn
 • Je weer verbonden voelt met je omgeving
 • Een gelukkig en tevreden leven zou hebben

omdat je weet dat alles is goed, zolang je het maar samen doet!

Magie begint met het waarnemen van wat mogelijk is! Maar als je echt verandering wilt, zul je ergens in het moment een andere keuze moeten maken. Het maken van keuzes creëert je leven. Creëer je eigen keuzemogelijkheden!

brug aan zee met roze lucht

Breng balans en plezier in je leven

De wereld is een weerspiegeling van je gedachten, gevoelens en geloof. De gedachten die jij hebt, bepalen wie je bent en hoe je naar andere mensen kijkt. Je eigen wereldbeeld is dus niet altijd waar en betrouwbaar. Er zit er vaak onbewust een complex mechanisme van belemmerende overtuigingen en de verborgen dynamiek van familiebanden onder.

Hoe meer je positieve en liefdevolle gedachten over jezelf en over een ander hebt, hoe meer zul je jezelf krachtig zult voelen en hoe meer (zelf)vertrouwen je zal verkrijgen. Dat is ook de weg naar een gelukkig en bevredigend leven. En hoe mooier je gedachten, hoe mooier je innerlijke en uiterlijke wereld eruit zal zien.

Wees de liefde die je in de wereld wilt zien en laat de wereld zien wie je bent en geniet van alle mogelijkheden die er zijn om je unieke stem te laten horen!

“Zou je ook graag meer ontspanning, verbinding, voldoening en plezier in je leven willen ervaren?”

Meer stroming zorgt voor veranderingen

Zit je vast? Loop je ergens tegenaan? Hoogstwaarschijnlijk zit er iets vast in je energieveld. Als je daar meer stroming in aanbrengt, zul je versteld staan van de veranderingen die opeens plaatsvinden in je leven! Het creëren van je eigen werkelijkheid is uiteindelijk een bijzondere energetische reis naar een hogere en harmonieuze vibratie. Deze reis zal ervoor zorgen dat je chakra’s weer in balans zijn, waardoor je dichter bij jouw kern komt en je weer volledig in je kracht kunt staan!

Houten krukje met twee kaarsen
Openingstijden

Dinsdag t/m Vrijdag:
9:00 - 18:00

Zaterdag:
14:00 - 17:00

Kvk

65960149

Adres

PLEIN 2
J. Homan van der Heideplein 2
3604 DK Maarssen

E-book: Eerste hulp STRESS kit

Download gratis mijn 22 Gouden tips om je stress onder controle te krijgen!